Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юри Асланов: Парламентът няма да стои дълго блокиран, предстоят важни решения

Снимка: БГНЕС

Социологическата агенция "Афис" представи ново изследване на общественото мнение, според което, ако сега има избори 3 са сигурните партии, които ще влязат в парламента, възможни са още 3, каза управителят на агенцията, социологът Юри Асланов.

Но тъй като избори няма да има днес или в близките дни, казаното от нас няма характер на прогноза, както на тези три партии, както и на възможни други 3 партии.

Според него Парламентът няма да стои дълго блокиран.

Следват дни, в които вероятно кворумът ще бъде осигурен. Държавата не може да остане без бюджет. Макар да не изключвам някакви ексцесии в пленарната зала, не очаквам скоро да попаднем в такава ситуация. Предстои взимането на важни решения и се надявам, че политическите сили осъзнават това.

Правителството се ползва със сравнително ниска степен на доверие в сравнение с началото на управлението на други правителства досега. Но поддръжниците на незабавна оставка и избори веднага не са мнозинство. В страната мнозинството е на хора, които смятат, че сега не е време за избори за парламент.

Синдикатите много добре знаят, че по всяко едно искане на браншова група първо се преговаря с правителството и не вярвам те да излязат на протести и след това да преговарят, защото това противоречи на тяхната природа.

За рейтинга на журналиста Николай Бареков социологът обясни, че хората не го определят в полето ляво или дясно. Това е популярна личност, по-популярна от някои министри в моменти.

Чуйте разговора в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна