Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Миланов игра за ЦСКА (Москва) при трудната победа над "Виктория" (Пилзен) в ШЛ

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Футболният ни национал Георги Миланов влезе като резерва при победата на ЦСКА (Москва) с 3:2 над гостуващия "Виктория" (Пилзен) в мач от втория кръг в четвърта група на Шампионската лига. Миланов се появи в игра на мястото на Расмус Елм в 73-тата минута и помогна на руснаците да постигнат първи успех в надпреварата за сезона. Чехите започнаха по-силно мача на стадион "Петровский" в Санкт Петербург и поведоха още в четвъртата минута. Удар от 25 метра на Милан Петржела беше блокиран от Сергей Игнашевич, но топката отскочи към непокрития в дясно в пеналта Франтишек Райторал, който с прецизен удар по тревата в близкия ъгъл преодоля Игор Акинфеев. Десет минути по-късно "Виктория" получи нов шанс. Акинфеев увисна след центриране от ляво, но Даниел Коларж от десетина метра с глава стреля на сантиметри от опразнената врата. Малко по-късно Марек Бакош изведен сам в дясно в наказателното поле, но Акинфеев успя да блокира удара на чеха, а след това Понтус Вернблум изчисти.

ЦСКА изравни при първата си възможност и обратно на хода на играта в 19-ата минута. Ахмед Муса нахлу на скорост в ляво в наказателното поле и върна по тревата към непокрития Зоран Тошич, който от 12 метра преодоля Матуш Козачик за 1:1. Постепенно руснаците стабилизираха играта си и в 29-ата минута поведоха в резултата. При контраатаката през центъра Тошич изведе Кейсуке Хонда в чиста позиция в ляво в пеналта и японецът с прецизен удар от 11-12 метра не даде шансове на Козачик. "Виктория" не се отказа и скоро Бакош прати топката в мрежата на домакините, но попадението правилно не беше зачетено заради засада. В самия край на полувремето Райторал можеше да изравни, но не успя да преодолее Акинфеев от ъгъла на малкото наказателно поле.

В началото на втората част Муса направи пропуска на мача Кирил Набабкин центрира от дясно по тревата на границата на малкото наказателно поле към непокрития нигерийски нападател, но той от 4-5 метра засече в гредата. Последваха силни минути за чехите, но първо Хонда изби удар на Коларж от голлинията, а малко след това Петржела стреля неточно от десетина метра след пас от ляво на Бакош. В 79-ата минута с голяма доза шанс ЦСКА стигна до трето попадение. Муса опита да изведе Марк Гонсалес в чиста позиция, но Радим Ржезник пресече паса и върна леко към Козачик. Вратарят на "Виктория" подцени ситуацията и позволи топката да премине под крака му за 3:1 за московчани. В самия край грешка на Акинфеев доведе до второ попадение в мрежата на домакините. След центриране от дясно вратарят на руснаците излезе напред, но изби лошо и право в главата на резервата Станислав Тецл, топката описа парабола и отиде право към Бакош, който от 2 метра с глава вкара в опразнената мрежа.

"Виктория" опита да стигне до равенство в оставащите две минути от добавеното време, но така и не успя да постигне нищо повече от няколко хаотични центрирания пред пеналта на ЦСКА. В другата среща от групата по-късно днес "Манчестър Сити" приема защитаващия титлата си "Байерн" (Мюнхен).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна