Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Динамо" (Загреб) оптимисти преди гостуването на "Лудогорец"

Снимка: ЕРА/БГНЕС

В "Динамо" (Загреб) са оптимисти преди мача от втория кръг на група В на футболния турнир "Лига Европа", в който те ще гостуват утре на "Лудогорец" (Разград). Преди заминаването за България тази сутрин старши треньорът Бранко Иванкович и футболистите демонстрираха много добро настроение. След домакинската загуба от украинския "Черноморец" (Одеса) победата е особено нужна на хърватите, ако искат да продължат във фазата на елиминациите.

Искаме да бъдем агресивни, а "Динамо" по принцип играе по този начин. Ще играем така и в София, търсейки единствено победата. Гледали сме "Лудогорец" няколко пъти на живо, а също така и на запис. Имаме и личен опит с тях, каза старши треньорът Иванкович.

Той остави в Загреб някои от опитните си играчи. От групата отпаднаха вторият капитан Йерко Леко, нападателят Анте Рукавина, защитникът Йосип Чалушич, а след последната тренировка отпадна и халфът Домагой Антолич.

Дойде днес сутринта и имаше висока температура, а също така и стомашни проблеми. Така той няма да пътува с нас, обясни Иванкович липсата на Антолич.

Така за София заминаха 19 футболисти и сериозна свита от приятели и партньори на президента на клуба Здравко Мамич, който се намираше в необичайно добро настроение.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна