Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Б. Гуцанов: Депутатите от БСП ще гласуват по съвест за пушенето

Снимка: БГНЕС

По повод предстоящото в Парламента обсъждане на промени в регламента за пушене, депутатът от БСП Борислав Гуцанов припомни в предаването "Преди всички" по "Хоризонт", че идеята за връщането на пушенето в закрити помещения е част от предизборните обещания на партията и всеки депутат ще гласува по съвест.
Не сме дали никакви указания, но хубавото е, че това, което сме говорили и това, което в момента се получава - се покрива напълно. Всички депутати имат свое виждане. За подобно нещо да се налага партийно решение... Крайностите не водят до нищо добро.

За утрешния пленум на БСП по повод 100-те дни на кабинета "Орешарски", Гуцанов не очаква да има критики. Правителството показа воля за управление. Всеки протест е част от демокрацията. Но правителството направи действия, с които малко правителства могат да се похвалят за 100 дни.

Той коментира и коалиционните взаимоотношения с "Атака" и пътуването им до Брюксел е думите: Ужасно се чувствам, но не от капризите на "Атака", а от друга партия - опозиционна. "Атака" много по-достойно се отнесоха към работата на парламента.

Цялото интервю на Силвия Великова с Борислав Гуцанов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени