Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арман Бабикян: За правителството това е изключително комфортна ситуация

ГЕРБ прави услуга на управляващите, смята Бабикян
Снимка: Ивайло Михайлов

За правителството това е изключително комфортна ситуация, защото на практика има възможност да управлява, без Народното събрание да оказва необходимия контрол. Това заяви в предаването "От петък до петък" Арман Бабикян.

Днес е петък и е ден за парламентарен контрол. Поредният провал на заседанието е един много лош знак за опозицията в парламента. ГЕРБ прави изключително добра услуга, защото на практика те казват "Ние няма да ви контролираме". С днешното си поведение те казаха точно това. Правейки напук, неосигурявайки кворум или отсъствайки, или нерегистрирайки се и всичките тези идиотски номера, не знам кому правят напук. Много от нещата, които се случват при днешното управление, никак не са за похвала. Така че неразбираемо е за нормалния здрав човешки разум поне днешното поведение на ГЕРБ. Друг е въпросът, че и за изпълнителната власт не е комфортно, само че не контролът, а липсата на възможност за законотворчество, което да облекчи работата им и за минаване на законопроекти, които самият Министерски съвет вкарва, но тогава може би ще съберат мнозинство.

"Откриването на топлата вода" от страна на Бойко Борисов и детското му недоволство за това, че той не е премиер, не носят никому никаква полза. Ако той наистина е загрижен за съдбата на България, би трябвало да се ангажира ясно с ролята, която му е отредена или която и сам си отреди в някаква степен, коментира още Бабикян.

За поведението на партия "Атака" Арман Бабикян коментира: Само с подобни шоупрограми от типа на размахване на пистолет, изказване срещу някого, непремерени думи срещу сирийски бежанци или пък поведение в брюкселски ресторант - както виждате "Атака" присъства в новините най-вече през жълтите страници на вестниците. Там не очаквам някакъв градивен елемент, който да накара хората да ахнат. Включително и изказванията за стайното цвете са изключително налудничеви, тъй като няма нормален човек, който да не е наясно, че "Атака" на практика продадоха идеологията си дотолкова, доколкото са я имали, и директно я осребриха с поведението си в сегашното НС. Това по всичко прилича на последен валс за "Атака".

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна