Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Александров: От осем месеца работя под абсолютен натиск

Снимка: БГНЕС

Директорът на Фонда за лечение на деца в чужбина Павел Александров беше изненадващо освободен от поста си вчера. В предаването "Преди всички" той коментира, че няма мотив за уволнението му. Според него докладът на Инспектората към Министерството на здравеопазването, който е посочен като мотив за отстраняването му, е тенденциозен. Павел Александров твърди, че има и друг доклад, отговор на който е изпратил на 4-ти октомври. Заповедта за уволнението му обаче е от 30-и септември, което по думите му означава, че в Министерството дори не са го чели. Бившият директор на Фонда каза, че не се притеснява от нищо:

Всичко, което е харчено, е било в интерес на децата и придружителите им. Наемал съм апартаменти в посолските комплекси, има и договор с апартамент в Париж. Естествено всичко е заплащано по правилата на Фонда.

Павел Александров каза, че от осем месеца работи под абсолютен натиск. Постоянно пиша доклади, обяснявам се за неща, които за мен са абсурдни и между другото се занимавам с лечение на деца. Правят се нескончаеми проверки, затрудняват работата. 

Изпълнителният директор на Българския дарителски форум и член на Обществения съвет към Фонда Красимира Величкова коментира, че отстраняването на Павел Александров е тенденциозно, неаргументирано и политическо, каквито са последните отстранявания на хора, които ръководят различни агенции:

Притеснителното е, че това се прави без оглед на професионалните компетенции и какво е направил г-н Александров и екипът му.

Според Красимира Величкова в направената проверка от Инспектората се констатират административни нарушения, които не вредят на финансовата дисциплина на Фонда и не поставят под риск живота на децата. Тя каза още, че заради всичките административни неразбории практически Фондът не може да върши своята дейност. 

Подробностите можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна