Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Унгарецът Виктор Касай ще ръководи квалификацията с Чехия

Снимка: Архив
Унгарецът Виктор Касай ще ръководи решителната световна квалификация България – Чехия. В бригадата влизат още Габор Ерош и Дьорд Ринг, а четвърти рефер е Шандор Сабо.

38-годишният печатар от Татабаня само веднъж е свирил мач на “лъвовете”. Това се случи на 3-ти септември 2010-а г., когато на “Уембли” в Лондон паднахме с 0:4 в европейската квалификация.

Касай е в съдийската листа на ФИФА от 2003-та година. Роден е на 10-и септември 1975-а година и по професия е консултант във фирма за копирни услуги. Той е ръководил над 80 мача от евротурнирите, като дебютира през 2001-ва година. През 2007-а свири на световните финали за младежи до 21 години, а след това е повикан за Европейското първенство и олимпийските игри през следващата година, като на Игрите е четвърти съдия на финала.

Върхът в кариерата му е финалът в Шампионската лига между "Барселона" и "Манчестър Юнайтед" през 2011-а г. Тогава негови асистенти бяха именно Габор Ерош и Дьорд Ринг, които и сега ще му помагат в София. По този начин Виктор стана едва вторият унгарски съдия, който получава наряд за финал на голям турнир. Първият е Шандор Пул, който ръководи финала между Италия и Бразилия на Световното първенство в САЩ.

Той води четири мача от последното световно първенство в Южна Африка, включително и полуфинала между Германия и Испания, завършил с победа за „иберийците“ с 1:0.  Унгарецът реферира още мачовете от груповата фаза между Бразилия и Северна Корея, и между Мексико и Уругвай, както и осминафиналът САЩ – Гана.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна