Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирчо Киров: Бежанската вълна създава проблеми и те са и за националната сигурност

Снимка: БГНЕС

Бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров каза в предаването "12+3", че бежанската вълна към нашата страна създава своите проблеми и те са и за националната сигурност.

Това са проблеми от финасово - материален, епидемиологичен, образователен, здравословен характер. Това пряко касае националната сигурност и нейните възможности да реагира. Известно е, че такива бежански вълни се използват за инфилтриране на лица с подбуди, които са заплаха за страните, в които те отсядат. Отделно ние се намираме във взривоопасен район. Затова имат основания опасенията, те се базират най-малкото на натрупания опит на нашите и на партньорските служби. Нямам съмнение, че в някои съседни региони или пребивават, или минават такива лица, които следва да бъдат наблюдавани.

Считам, че нашите специални служби работят на върха на своите възможности. В никакъв случаи подобни проблеми не могат да бъдат решени със силите на специалните служби на една държава. Това е проблем, който трябва да обедини усилията на цялата разузнавателна общност.

Чуйте разговора на Петър Волгин с ген. Кирчо Киров от звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна