Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тренчев: Ние сме в началото на протестите

Снимка: БГНЕС

Президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев, който каза в публичното пространство, че, ако не се реши проблемът със заплащането в "Напоителни системи", започват да бият и чупят, обясни в предаването "Нещо повече" къде е границата на търпението:

Границата, когато проблемът е политически, е по-разтеглива. Но когато проблемът е хляб и с какво ще си платиш сметките - тогава търпението се изчерпва много по-бързо. Защото с основни човешки потребности не може да се прави компромис. Ние казваме, че дейността на "Напоителни системи" е много важна, има хора, които да я вършат, ама те трябва да получат нещо срещу това, че са положили и то тежък труд. Материалните проблеми са един много силен мотив на хората да протестират. Енергетиката е в изключително тежко състояние и тя може да повлече цялата система. И ако там не се предприемат мерки, не само протести ще има, ще се обърка цялата държава. Ние сме в началото на протестите. Ако много сериозно не се погледне на нещата, предстоят много сериозни сблъсъци.

Това, което трябва да се направи, е да се стабилизира енергетиката. Второ, да се направи всичко възможно да има за хората гарантирано това, което им се полага, и ако може - малко по-нагоре. При младите нещата са страшни с безработицата, каза още д-р Тренчев.

Чуйте разговора на Диана Янкулова с Константин Тренчев от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна