Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йовчев обвини предишните управляващи, че не са извършили подготовка за приема на бежанци

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев обвини пред агенция Фокус предишните управляващи, че не са извършили никаква подготовка за приемането и настаняването на бежанци в България. По думите му, още миналата година е било ясно, че предстои сериозна бежанска вълна. Йовчев дава за пример изграждането на лагер в Харманли, за който е взето решение през 2012-а година от правителството на ГЕРБ и са похарчени 200 000 лева, а досега мястото е било буренясала поляна.

Йовчев обвини и президента, който, според него, се изказвал и се държал като страничен наблюдател и коментатор, все едно, че няма никаква отговорност за националната сигурност. Цветлин Йовчев препоръчва на столичния кмет Йорданка Фандъкова: вместо да плаши хората с разпространение на слухове, да търси начини за изхранването и за интеграцията на бежанците.
Проблемът с бежанците е общонационален проблем, изисква по-различен подход. А подходът, който наблюдаваме, включително и от партии с претенции, смятам, че е абсолютно необоснован, казва вицепремиерът.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна