Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калина Павлова: Не може да бъде намерен нито един документ за проверката за Морската градина

Снимка: www.dnevnik.bg

Отдавна във Варна Инициативен комитет се бори срещу олигархичните интереси на известна групировка, добила сериозни връзки в местната власт. Ще оформи ли един референдум мненията на варненци и да каже какво искат гражданите на Варна по отношение на Морската градина - природа или бетон? Наскоро една позиция на всички граждански обединения, които се борят за природата на морската столица, се опита да насърчи съдебната система, защото казусът е в Административния съд на Варна.  За съжаление не постигнахме този ефект, защото делото беше прекатено борени дни след тази декларация на целия Реформаторски блок, каза Калина Павлова. Сега се наложи да заведем ново дело срещу бездействието на община Варна да обсъди предложението ни за рефередум.  

Колко подписа са необходими за референдум се оказва една голяма неяснота и тайна, защото борят на подписите е процентно изражение на избирателите. Няма яснота за точния брой избиратели в община Варна, каза Павлова и посочи различните числа, които получават за избирателите.

Говорим за огромна територия от 122 декара на първа линия на морето, изградена с държавни средства, нещо, което е направено с ресурсите на цялата държава. И когато то е изградено, изведнъж някои го придолива за 100 лв за квадратен метър на брега на морето. Става ясно, че цялата политическа система, хората, които са дошли на власт нямат никакви ресурси да се борят с тези икономически интереси. Те са изцяло зависими от тях. И става ясно за държавно ниво, за МС, проверката, която трябваше да се води, я няма. Не може да бъде намерен нито един документ от тази проверка. Не бива да с уморяваме, битката е много повече от Морската градина, тя е за България, каза Павлова.

Чуйте разговора в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!