Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеон Варчев очаква по-силно баскетболно първенство при мъжете

Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът на баскетболния клуб "Черно море" Симеон Варчев очаква тази година първенството в Националната баскетболна лига (НБЛ) да бъде по-силно от миналогодишното. Варчев, заедно със старши треньора Денислав Коцев и капитана Асен Великов дадоха официална пресконференция преди предстоящия домакински мач срещу "Лукойл Академик" в първия кръг на НБЛ. Срещата е в събота в 17.00 часа в зала "Христо Борисов". Запознати сме с противниците в НБЛ. Тази година като че ли някои от клубовете намериха по-големи финансови възможности ("Рилски спортист" и "Балкан"). Направиха сериозна селекция. Тази година първенството ще бъде по-силно от това през миналата година. Да напълним залата и всеки мач да играем за победа е най-важното за нас на този етап. След нова година ще мислим за целите, тогава ще си поставяме задачите. Срещу "Лукойл Академик" е важно да напълним залата и се надявам срещу тях да повторим играта си срещу "Енисей" Красноярск, коментира Варчев.

Той коментира селекцията и подготовката на отбора: Изиграхме 10 контролни срещи. Доволен съм, че 6 от тях бяха с отбори извън България. Това даде възможност да се ориентираме във възможностите на състезателите. По отношение селекцията, идеята ни беше да привлечем играчи извън България само за поста централни нападатели. След това в процеса на работа се установи, че някои от нашите състезатели проявяват нежелание да играят при нас. Каква е причината Милчо Борисов и Тихомир Желев да не желаят да останат при нас, все още не можем да разберем. С Васил Кьосев ситуацията е по-друга. Той не можа да се представи както самият той искаше, а и треньорите изискваха от него. Проблемът при него е на психологическа основа. Предложих му тази година да отиде в отбор, където ще играе поне 30 минути на мач. Той прие тази моя философия и отиде в Ямбол. Догодина, ако покаже качества и развитие, а той е много трудолюбив, се надяваме отново да се върне в Черно море, добави Варчев.

Треньорът Денислав Коцев очаква най-вече добра игра в защита. Успяхме да постигнем сплав от опитни играчи в лицето на Милян Пупович, Асен Великов, Джордже Тресач и Стаменкович в съчетание с младите момчета. Надявам се по-младите от школата да израснат под влияние на чужденците. Опитните помагат на младите, младите работят здраво. Целта пред нас на първо време е най-малкото нашата зала да я превърнем в непревземаема крепост. Имаме доста равностойни състезатели и това ни позволява да играем по-агресивна защита. Ще излезем с респект в първия мач с "Лукойл Академик", но няма да се предаваме. Този мач го чакаме отдавна, каза още специалистът.

Капитанът Асен Великов очаква залата на домакинските срещи да бъде пълна. Във всеки един мач трябва да излизаме максимално мотивирани за победа. Надяваме се тази година в залата да има много повече хора и те да останат доволни. Надявам се във важните мачове да покажем по-добра игра и характер, и да направим изненада. Разбираме се чудесно в отбора. Новите момчета се вписват много добре, коментира Великов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна