Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Записахме загуба и от Чехия

Снимка: sportal.bg

Националният ни отбор по футбол загуби от Чехия с 0:1 последния си мач от втора група на квалификациите за Световното първенство през 2014-а и няма да участва на финалите в Бразилия догодина. Единственият гол в мача бе дело на Борак Докал в 52-рата минута.

Любослав Пенев – селекционер на националния отбор:

Не е приятно, че загубихме последните две срещи от квалификациите. Имаше едно леко проспиване на първото полувреме в тези два мача. Играем припряно, когато сме подложени на по-голямо напрежение. Действахме прибързано, а така няма да се получат нещата. Бързо - да, но не и прибързано, има тънка, но сериозна разлика. Но това не е критика към отбора. Основната причина, че не печелим мачовете си е, че не вкарваме голове. Имаме отличен колектив и отбор, създаваме положения, но липсват головете.

Горд съм с момчетата и им благодарих в съблекалнята за целия труд, който положиха през тези две години. Благодаря и на перфектната публика, която ни подкрепи. Публиката разбира кога се играе добре и кога се полага голям труд. Феновете виждат това и идват да подкрепят отбора.   

Повечето червени картони можеше да бъдат избегнати при по-добър самоконтрол на играчите. Трябва да контролираме емоциите. Съдиите са прави в повечето случаи, но в много не са прави. Определено повечето картони, които ни показаха, са заслужени. Оплаквам се от това, че критерият на съдиите е различен и спирам дотук.

В момента не съм настроен на вълна нов договор. Мисля си за други неща, но тази тема ще я обсъдим в скоро време. Разбира се, че имам желание да остана. Все още не мисля за стратегия за следващите квалификации.

Най-много ние сме си виновни, че не успяхме да стигнем до бараж.

Борислав Михайлов - президент на Българския футболен съюз:

Най-големият ни успех е, че върнахме публиката. Изглежда не сме узрели за голям форум, продължаваме да имаме слабост, когато сме под напрежение. Най-хубавото е тези 30 хиляди, най-лошото е, че не можахме да се класираме. Любо има любовта на хората. Разговорите за нов договор предстоят, но не се притеснявайте, той има контракт. Този отбор расте и заслужава народната любов.

Петер Чех- вратар на Чехия:

Изиграхме качествен мач, през първото полувреме можеше да вкараме и повече голове. Българите имаха шансове за гол, бяха агресивни в началото на второто полувреме, когато резултатът още беше 0:0. Класирането в групата не може да се промени. Ние сме разочаровани, защото очаквахме повече.

От звуковия файл може да чуете оценката за представянето на отбора на капитана на тима Ивелин Попов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна