Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дебитът на водата в карстовия водоизточник край село Кипилово се е увеличил двойно

Снимка: Евтим Петков

Дебитът на водата в карстовия водоизточник край село Кипилово се е увеличил двойно след падналия дъжд. Това съобщиха от Областния кризисен щаб в Търговище. Независимо от това бедственото положение в Омуртаг продължава, а водата ще бъде пусната за няколко часа в петък вечерта.

Членовете на Кризисния щаб взеха решение да се изпрати писмо до Министерството на регионалното развитие с искане да се отпуснат 300 хиляди лева за спешен ремонт на участък от 500 метра от трасето на водопровода в района Кипилово – Кънино, съобщи областният управител Емел Расимова и информира за хода на отстраняването на авариите и обстановката в град Омуртаг:

Насочени са допълнителни работни групи от Антоново и Търговище. Информацията от Регионалната здравна инспекция, която получих на заседанието, е, че пробите са нормални. Вода има в 3 детски градини, 1 ясла и пет училища. Градините и яслите се зареждат с минерална вода от ВиК и заболяемост, свързана с водата, няма.

Утре в десет часа в Областната управа ще се състои информационна среща между представители на протестиращите граждани от Омуртаг, областния управител и кмета Неждет Шабан.

По публикацията работи: Евтим Петков - кор. нa БНР в Търговище
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна