Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров на полуфинал в Стокхолм

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Григор Димитров се класира за полуфиналите на тенис-турнира на твърди кортове в зала в Стокхолм с награден фонд 600 565 евро. Най-добрият български тенисист спечели с 6:4, 6:2 срещу французина Кени дьо Шепер за 69 минути игра. В първия сет Димитров постигна пробив при 3:2 в своя полза и спечели с 6:4, а след това не допусна колебание при собствен начален удар. Във втората част хасковлията, поставен под номер 7, проби за 2:1 и за 5:2 и бързо реши срещата в своя полза.

Победата е втора в два мача за Григор Димитров срещу 203-сантиметровия французин, който се намира на 96-о място в ранглистата на АТП. Успехът донесе на първата ракета на България 27 300 евро от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста.

Димитров ще играе на полуфинал на турнир от АТП за четвърти път през сезона и за общо седми път в кариерата си. Следващият съперник на българина ще бъде Беноа Пер от Франция, който се наложи със 7:6 (3), 6:3 над номер 2 в основната схема Милош Раонич (Канада). Поставеният под номер 6 Пер е на 24 години и е висок 196 сантиметра. В момента се намира на 24-о място в световната ранглиста и е спечелил 1 621 898 долара от наградни фондове.

В другия полуфинал в Стокхолм един срещу друг ще се изправят номер 1 в схемата Давид Ферер от Испания и номер 5 Ернестс Гулбис от Латвия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна