Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работници от ТЕРЕМ-Търговище не искат смяна на директора

Снимка: БГНЕС

Във военно-ремонтния завод ТЕРЕМ в Търговище се състоя протест срещу намерението на ръководството на холдинга да смени директора инж. Христо Богданов. Повече от триста работници прекратиха работа за един час и се включиха в организирания от синдикатите протест. Те бяха подготвили декларация, която изпращат до министъра на отбраната, съобщи пред протестиращите в завода Красимира Димитрова от КТ "Подкрепа":

Ние, работниците и служители от дружеството, категорично заставаме зад управителя поради това, че същият се справя отлично с ръководенето на повереното му предприятие, което доведе до пълното доверие на работещите в него.

Факт е, че при назначаването му през месец септември 2010-а година дружеството беше с огромни задължения към персонала и доставчици. Само след няколко месеца положението се промени, като се започна с изплащането на старите задълженията, което приключи в края на годината.

Вече две години нямаме никакви проблеми относно осигуряването с работа и изплащане на трудовите възнаграждения, което допринесе за социалния мир и диалог в дружеството.

Управителят на ТЕРЕМ-Търговище инж. Христо Богданов отказа изявление за медиите, а протестните действия в негова защита продължават и утре.

По публикацията работи: Евтим Петков - кор. нa БНР в Търговище
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна