Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДНК-тестът с окончателен резултат: Мария е българче

Снимка: ЕПА / БГНЕС

ДНК-тестовете са показали, че четиригодишната Мария, открита в катун в гръцкия град Фарсала, е дете на Сашка и Атанас Русеви. Това съобщи главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

ДНК тестът е показал съвпадение между профилите на Сашка и Атанас Русеви и на малката Мария с пълнота 99.9%, уточни главният секретар на МВР.

Срещу Сашка Русева е образувано досъдебно производство за това, че през 2009 година се е съгласила да продаде детето си.

Светлозар Лазаров каза още, че самата жена е отрекла пред полицаите да е продавала момичето и да е вземала пари за него. В разпитите си пред полицията тя е обяснила, че е оставила малката Мария при хората, при които е работила в Гърция. Освен това Сашка Русева е обяснила още, че детето няма име. Според нейните разбирания детето е трябвало да бъде кръстено в църква, за да има име. Сашка Русева е казала още при разпитите, че детето няма абсолютно никакви документи за самоличност, нито акт за раждане.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отказа да се ангажира с това каква ще бъде съдбата на малката Мария, дали тя ще бъде върната в България на биологичните си родители, срещу които има досъдебно производство или ще остане в Гърция. 
 

По публикацията работи: Николай Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна