Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенти: Защитаваме каузата за морал в политиката

Снимка: БГНЕС

Окупацията на Софийския университет е безсрочна, казаха в интервю за предаването "Неделя 150" протестиращите студенти Борис Рангелов, Ивайло Динов и Румен Стоев. Как окупацията на Ректората от тридневна стана безсрочна:

За няколко часа не се случи, случи се за три дни. От сряда до петък, абсолютно никой от властимащите не взе отношение по факта, че е окупирана най-голямата зала на Ректората. Ние им дадохме - с тази окупация на 272-ра, последен шанс да покажат някаква чуваемост, понеже не я показаха през последните четири месеца, казаха студентите. 

Ние не се притесняваме, защото защитаваме национална кауза. А това е каузата за морал в политиката, затова правим всичко. Не сме имали натиск от страна на преподаватели или други хора, които да поставят свои искания пред нас. Ние сме единни. Ние сме обединени в името на нашата кауза, която защитаваме по този начин, чрез окупация. На студентите, които са против протеста, мога да кажа само едно - лекции се отучват, материалът се взима, но тук провеждаме една много важна лекция. Тя е лекция по гражданско образование. Тук ние говорим за това как да отстояваме гражданските си права. Искаме отговори на въпроси, които витаят в българското общество вече месеци наред. Затова смятаме, че нашата кауза е чиста и можем да я обединим под общото име морал, казаха студентите и заявиха, че продължават да настояват за предсрочни парламентарни избори.

Целия разговор чуйте от звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна