Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

WWF представя образователната инициатива "Черноморска кутия"

Снимка: БГНЕС

Екологичната организация WWF ще представи в Националния природонаучен музей образователната инициатива "Черноморска кутия".

"Черноморска кутия" е един образователен пакет, който включва няколко елемента. Най-напред специално ръководство за учителите, което дава възможност те да представят по интересен начин темите, свързани с Черно море, обясни Нели Дончева от организацията в интервю за предаването "Преди всички".

"Черноморска кутия" може да се използва и в отделни курсове извън учебната програма, но самата тя включва много интересна информация, която се изучава в училище, но пък дава възможност да се представи на децата по по-интересен начин. /…/ Този проект се изпълнява във всички черноморски държави. България и Румъния се присъединяват най-късно към осъществяването на този проект, а останалите държави вече са напреднали. Има много конкурси и събития, които са с цел да популяризират уникалните характеристики на Черно море, каза още тя.

Дончева обясни, че към момента МОН и регионалните инспекторати по образование са проявили интерес към проекта: Сериозен интерес има и от клубове по екология и природознание.


Цялото интервю с Нели Дончева можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна