Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Димитров: Не трябва да се прибързва с обявяването на национални протести

Снимка: БГНЕС

На въпрос, дали в КНСБ ще отзвучи призивът за национален протест, президентът Пламен Димитров каза в предаването "Неделя 150":

Националната стачка като действие е нещо много сложно и като събитие трябва да се случи в най – подходящия момент. Проблеми има в много сектори, но ситуацията в момента не е такава, която да води до решение за национална стачка. Ситуацията е изключително сложна, но не трябва да се прибързва с обявяването на национални протестни действия, ако те нямат своя гръб и подготовка отдолу. До седмица – две или повече всичко може да се промени на 180 градуса, каза Пламен Димитров.

Според президента на КНСБ, в момента най – важно е какво се случва в сектора енергетика.

Най - важният въпрос, е какво ще стане в енергетиката. Това, което бе направено лятото, бе едно закърпване на ситуацията. Разговор има, но решенията са половинчати. Моделът на ценообразуване, който прехвърли всички задължения и разплащания на НЕК, не вещае нищо добро. Ако се разтресе цялата енергийна система, икономиката няма как да остане стабилна, каза Димитров.

Президентът на КНСБ каза още в предаването "Неделя 150", че очаква напрежение във въгледобива, топлоенергетиката и системата на БДЖ. Профсъюзът ще се допита до своите членове за ефективна стачка в здравеопазването.

Цялото интервю с Пламен Димитров чуйте от звуковия файл.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени