Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждани протестираха срещу продажбата на земя на чужденци

Снимка: БГНЕС
Протестиращи се събраха пред Министерство на земеделието и храните, за да изразят несъгласието си с продажбата на земя на чужденци след 2014 година. С транспаранти "Земята - българска не си продавам, тя ми е безценен дар от Бога" демонстрантите заяви, че ще настояват управляващите да работят непрекъснато до Коледа, за да се наложи забрана на продажбата на земя на чужденци. В декларация протестиращите настояха за национален дебат за земята.

Ние сме твърдо срещу продажбата на българска земя на чужденци, защото земята е нещо суверенно. Тя е за българите, за децата на българите. Не може земя да се продава. Когато една земя не е българска ние вече нямаме права над нея, нямаме права за това какво ще се сади, дали нещо друго ще се прави. Смятам, че трябва да се променят определени закони и да се ограничи продажбата на земя, както в цяла Европа. Имало е палежи на имущества, заплахи с подкупи на съдии и т.н. Върху тези български граждани е оказан натиск. Хората не знаят правата си, защото никой не ги осведомява. Освен това те се страхуват за живота си, нарушени са закони, каза протестираща.

Само ВНС може да изменя този текст за продажба на земя на чужденци и на чуждестранни фирми, регистрирани на територията на България. Това е държавна измяна, каза протестираща.
По публикацията работи: Олга Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна