Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марин Шкодров: Жителите на Телиш са готови на нова блокада на пътя и жп линията

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Йовчев се опита да ни убеди, че този лагер ще е от полза за нас, но жителите на с. Телиш не са съгласни с неговите твърдения, защото, първо, работните места, които той предлага, че ще бъдат открити, тук са много малко, от порядъка на десетина човека, а това, което губим като инвестиция, защото районът е индустриална зона, е от порядъка на 450 работни места. Направи опити и в други неща да ни убеди, но не става. Условията при нас са по-лоши от тези в района между Плевен и Ловеч, който е далеч от населени места.

Това каза за предаването "12+3" по "Хоризонт" Марин Шкодров от инициативния комитет в Телиш, който протестираше срещу настаняването на бежанци в базата на МВР в населеното място. Според него Гражданска защита погрешно смята, че филтро-вентилационната уредба в поделението е изправна, а това не отговаря на истината. Той заяви, че обещанието на МВР за засилено полицейско присъствие също не е склонило съселяните му:

Преди година и половина тук ставаха по 5-6 обира на денонощие. Правихме доброволни отряди. След това си наехме фирма и вече има спокойствие в селото. Виждаме, че държавата не е в състояние да ни осигури спокойствието, надеждността на нашия живот и затова действаме по този начин. Ние сме убедени, че защитата на нашите интереси е в наши ръце.

Шкодров обеща ново блокиране на жп линията и пътя София-Плевен в неделя, ако отговорът на властите не удовлетворява жителите на селото.

Цялото интервю с Марин Шкодров можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна