Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София и Москва ще си партнират в културата, образованието, строителството и туризма

Снимка: БГНЕС

София и Москва ще си партнират в областта на културата, образованието, строителството и туризма. Това предвижда подписаният в руската столица 10-годишен договор за сътрудничество между двете столици. Кметът Йорданка Фандъкова, която е в руската столица за Дните на София, се срещна със своя колега Сергей Собянин, с когото се договориха да продължи обменът на специалисти в областта на транспортните комуникации, екологията и културно-историческото наследство.

Идеята за участие на наши строителни компании в изграждането на московското метро беше посрещната от московския градоначалник с пълно одобрение, каза за БНР софийският кмет Йорданка Фандъкова.

Господин Собянин прояви специален интерес и ще изпрати специалисти в София, които да се запознаят със строителството на софийското метро. Нашите компании показаха, че могат да строят бързо и качествено, така че, ако те имат желание и отговорят на условията на московското правителство, мисля че имат възможност и място да разширят своята дейност и в Москва, подчерта Фандъкова.

Сергей Собянин се е ангажирал също така да съдейства за представянето на традиционните български продукти в Москва и по-специално на нашите качествени вина. Дните на София в Москва бяха официално открити снощи на сцената на ултрамодерния „Дом на музиката” с бляскав концерт на именити български изпълнители, сред които и Оркестърът за народна музика на БНР.


По публикацията работи: Васко Михайлов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени