Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бин Аладин очаква обвинения в грабеж, опит за убийство и незаконно пресичане на границата

Снимка: БГНЕС

20-годишната студентка Виктория Христова най-вероятно не е била единствената жертва на алжирския гражданин Салахадин бин Аладин. Мъжът, който беше задържан четири дни след нападението над момичето, ще бъде обвинен за грабеж, опит за убийство и незаконно пресичане на границата, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Обвинител номер едно заяви, че не вижда проблем в това, че нападателят е успял да влезе във вътрешността на Гърция и е задържан от гръцките власти, защото според него най-важното e, че e бил задържан и че предстои да бъде обвинен:

Ще ви кажа какво ме притеснява, не толкова състоянието на границата, защото то е състояние на границата, което отговаря на стандартите между две европейски страни. Притеснява ме фактът, че този човек е влязъл на територията на страната. Не е влязъл като човек, който е преследван като бежанец от режима на Асад или от противници на режима на Асад, той е влязъл просто като нелегален имигрант. От там насетне е поискал съответното убежище и от там насетне производството по убежище е тръгнало и не е свършило. Казано по друг начин, на чисто жаргонен правен език, той е човек с бележка. Документ за самоличност, който представлява една служебна бележка, че има производство в Държавна агенция по бежанците. 

Освен за опит за убийство и грабеж по отношение на Виктория алжирецът може би ще се сдобие с обвинение за друг грабеж, тъй като у него е била намерена чужда вещ, която се проверява. Остава и хипотезата той да бъде обвинен и за нелегално преминаване на българо-гръцката граница. 

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна