Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йовчев призова Цветанов, ако има данни за престъпление, да ги предостави на органите

Снимка: БГНЕС
Вътрешният министър Цветлин Йовчев призова Цветан Цветанов, ако разполага с данни, които свидетелстват за извършване на престъпление, да ги предостави на компетентните органи. Така Йовчев отговори на въпрос откъде бившият вътрешен министър има информация по казуса с Христо Бисеров. Попитан има ли изтичане на информация към службите, министърът отговори:

Ако има такива данни за изтичане на информация, и ако тази информация е класифицирана, то би трябвало да има такава проверка.

Запитан дали Бисеров е напуснал страната, Йовчев отговори: МВР може да се интересува само в случаите, в които примерно има наложени ограничителни мерки за някои лица да я напускат. При всички положения съм убеден в това, че това, което е трябвало да бъде направено от прокуратурата, е направено. Главният прокурор и неговият екип си вършат работата, както трябва и съм убеден, че това, което трябва да бъде направено, ще бъде извършено.

Мисля, че в случая ДАНС са си свършили точно работата по закон. В момента, в който са получили сигнал, са го предоставили по компетентност на главния прокурор. Те са длъжни да направят това и нищо друго извън това не е било необходимо да бъде правено.
По публикацията работи: Румяна Василева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна