Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналист: При акцията на гръцката полиция в ЕРТ имаше и арестувани

Снимка: ЕПА / БГНЕС

По повод нахлуването на близо 400 полицаи в сградата на държавната гръцка телевизия ЕРТ без предварително предупреждение журналистът Никос Йоанидис от екипа на сутрешните предавания разказа пред "Хоризонт" какво се е случило. Той твърди, че при вчерашната акция на гръцката полиция в закритите през лятото обществени гръцки радио и телевизия е имало и арестувани:

В 4 часа сутринта полицията нахлу в сградата на националната телевизия, изхвърли нашите колеги, които работиха нощна смяна. Бяха много полицаи, според мен някъде между 300 и 400. Ние, които трябваше да влезем на работа, не бяхме допуснати изобщо вътре. Четирима журналисти, както и доста хора от техническия екип, бяха арестувани, но час по-късно ги освободиха.

Според журналиста работещата междинна обществена телевизия в страната е незаконна:

Ние смятаме, че новата телевизия е незаконна. Те нямат разрешително, нито правата или лиценза, за да излъчват. Освен това, те се опитват да раздават пари на свои приятели и да работят точно по такъв начин. Хората не искат такава обществена телевизия. А и вчерашната акция на полицията също беше незаконна. Те нямат документ нито от съдия, нито от съответните инстанции за влизане в телевизията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени