Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Станчов е носителят на специалната награда на Българския дарителски форум

Снимка: БГНЕС

Годишните награди на Българския дарителски форум „Най-голям корпоративен дарител -2013“ ще бъдат връчени за осми път днес. В предаването „Преди всички“ директорът на БДФ Красимира Величкова каза, че здравеопазването е лидер сред областите, в които бизнесът инвестира средства:

През изминалата година образованието, социалната сфера и културата са трите области, които заемат челни места като получатели на дарения от компании. Те по-рядко инвестират в теми като човешки права и развитие на гражданското общество. Това са сфери, в които, за да има промяна, трябва да се работи дълго, защото става въпрос за промяна на политики и практики. А бизнесът иска да види бързо промяната от своите инвестиции.

Красимира Величкова обясни, че компаниите, които днес ще бъдат наградени, са с дългосрочни политики в областта на социалната отговорност. Според нея целта на конкурса е не просто да дават награди за поощрение, а да показват кое е онова, което допринася за развитието в обществото ни:

Дарителството и социалната отговорност на компаниите вече е осъзнато, активно поведение. Компаниите не инвестират само заради имиджов ефект, а защото искат да допринесат за положително развитие в различни сфери на обществото.

Специалната награда на Българския дарителски форум ще бъде дадена на Иван Станчов, който е основател на „Карин дом“ във Варна и основен дарител на едноименната фондация.

Цялото интервю с Красимира Величкова можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна