Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да се страхуваме ли от депутатите, или да ги уважаваме

Снимка: БГНЕС

В предаването "Хоризонт до обед" беше излъчен репортаж на Иво Никодимов от Националната телевизия - запис на депутата от "Атака" Десислав Чуколов, след предаването "Панорама", когато той е посрещнат от група протестиращи граждани с възгласи "Оставка".

Яна Пункина - репортер от програма "Христо Ботев" записа Милена Панева - младата жена с чашата вино, заляла депутата от "Атака". Панева казва: Аз се страхувам от тези хора, защото видях огромна агресия у тях срещу мен.

Да се страхуваме или да уважаваме депутатите? Този въпрос зададе Ирина Недева към авокат Михаил Екимджиев. Той коментира правата на депутатите срещу правата на гражданите да не харесват някои политици.

Това е предварително режисирано и оттренирано поведение от депутатите на "Атака", че във всяка ситуация трябва да се представят като жертви. В съдебно дело - един политически необременен съд може да разбере какво се е случило - агресията с телодвижения всъщност цели да провокира реакция от другата страна и многоуважаващите се депупати да се изкарат жертви.

Когато една публична личност доброволно е под прожекторите, сам е поел риска да бъде критикуван, невинаги особено възпитано и добронамерено. Публичните личности трябва да са готови да понесат критика.

Репортажите и интервюто на Ирина Недева с адвокат Екимджиев можете да чуете от звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна