Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Обединени в омразата” срещу световния тероризъм

                                                                    „Слава Богу, синът ми е мъртъв!”
                    палестинска майка, празнуваща факта, че синът й е станал shahid

„Повечето хора, живеещи в земите на войнствения ислям почти не ценят живота си, защото поддръжниците му считат, че само чрез саможертва ще се пречистят от земните грехове. Тъй като ислямистите отричат индивидуалните действия, те могат да се докажат единствено чрез jihad, самоубийство или умъртвяване на околните.
Но ислямисти, които са вкусили изкушенията на западната свобода се терзаят от особена трудност. Те обвиняват Америка и Запада за мъчителната им вина, че са се изкушили от радостите на свободата; затова яростно нападат изкусителя. Във връзка с това Теодор Дарлимпъл изследва мотивацията на младите терористи-самоубийци, които удариха Лондон през юли 2005г. Той доказва, че за тях няма друг изход от сблъсъка им с модерността и свободата, освен смъртта.” - пише Джейми Глазов в книгата си „Обединени в омразата. Флиртът на левицата с тиранията и терора”. Предстои българската й премиера.
Джейми Глазов е роден през 1966 година в Москва. Родителите му са активни дисиденти, които печатат и разпространяват антисъветска литература - Самиздат. През 1972 г. семейството имигрира в Халифакс, Канада. Там Джейми Глазов завършва Dalhouse University и получава степен по политически науки -специалист по американска и канадска външна политика и история.
Сега Глазов е изпълнителен директор на известното консервативно интернет издание Frontpagemag.com.
Той е автор на няколко книги, сред които „Канадската политика към Съветския съюз на Хрушчов” (2002). Сборникът му с авторски интервюта с водещи политици и анализатори е озаглавен „Сблъсък със злото: борбата против тиранията и терора” (2010).
Последната му книга „Обединени в омразата” е провокационна енциклопедия на американското левичарство.Тя е задължителна за световните политици, познаващи ислямските планове и стремежи да тоталитарно господство.
По публикацията работи: Димитрина Кюркчиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна