Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Eвранет”: Европа и правата на хората

• Конференция в София на тема „Конвенция на ООН за правата на хората с увреждания: възможности и предизвикателства за България”, организирана от евродепутата Метин Казак.
• Конференция в Европейския парламент, посветена на кризата, свързана с дефицита на работна ръка в сферата на здравеопазването в ЕС и организирана от евродепутата д-р Антония Първанова.
• IV Международен семинар по пренатално възпитание в София на тема „Обучение на лектори по пренатално възпитание за работещите и клиентите на предприятията”, организиран по линия на европейската програма „Грундвиг” и с участието на представители на Гърция, Кипър, Франция, Румъния, Португалия, Латвия, Конго и България.
• От три години камарата на частните съдебни изпълнители работи по проект „Укрепване на системата на частното съдебно изпълнение в България”, финансиран от правителството на Кралство Нидерландия по програма Матра. Интервю с Лео Нетен, президент на Международния съюз на съдебните изпълнители.
• Различни практики имат търговските вериги към потребителите в Западна Европа и в България, Румъния и другите източноевропейски страни. Защо големите търговски вериги, създали международния стандарт GlobalGAP, изискват задължително селскостопанските продукти, които влизат на щандовете на магазините в Западна Европа да имат сертификат, а в България това не се спазва?
• „Моята Европа” – артистът Венцислав Кисьов
• „География на музиката на Европа” – Международният танцов фестивал в Палма де Майорка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна