Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летни културни празници в Малко Търново

„Тези празници продължават вече две десетилетия” - разказа за „Нашият ден” Катя Куюмджиева, заместник-кмет на Малко Търново.
„Фактът, че местните хора и близките им от страната организират почивките си съобразно празничния афиш говори достатъчно за значимостта на празниците ни. Балетът на бургаската опера ще представи спектакъла на открито и така ще стартират тържествата. Очакваме през седмицата поета Недялко Йорданов да представи своя авторски спектакъл „Не остарявай, любов”. Предстоят концерти на певицата Поли Паскова, заслужилата актриса на Русия Наталия Соркина, ансамбъл „Странджа” и самодейните състави на общината. На Чероногоровския панаир традиционно се провеждат народни борби на поляната в местността. Състезават се местните пехливани в различни възрастови групи. За тях винаги има много голяма публика. Паралелно с откриване на празниците ще открием и 13-то издание на международния пленер „Странджанска палитра”.
Тази година участват 8 художници - пет от България, двама от Украйна и един от Сърбия. Имаме участници, които идват за втори път при нас. Това е оценка за труда ни. В продължение на 10 дни те творят. Техните картини са изложени на официална церемония в центъра на града. На 31 август закриваме този пленер.”
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна