Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Аларма Пънк Джаз” № 666 продължава и през тази седмица

Наред са „Тролите”
„Тролът е чудовище в скандинавските народни поверия. Тролите са свръхестествени същества подобни на великани и обикновено враждебно настроени към хората. Също така се смята, че тролите били от камък, с очи от диаманти, похапващи хора, но основното им меню било също камъни. Тролите са нощни същества, тъй като се раждат от камъка и на слънчева светлина се превръщат отново в камък. Някои троли са толкова големи, че са изобразявани като планини, а косата на главата им е изобразявана като гора. Огромните и кръвожадни троли са противоположност на малките гноми, които живеят под земята и пазят несметни богатства. За разлика от тролите, които често ядат малки деца и дори възрастни, гномите могат да дарят човек с богатство и щастие, но също така и да му създадат главоболия, особено ако се е загубил в гъстите и мрачни гори на Скандинавия.”
Това е според Уикипедия.

А иначе „Тролите” са: 
Иван Раденков (бас/глас)
Димитър Желев (соло китара/глас)
Александър Велинов (ритъм китари/хармоника/глас)
Юлиан Механджийски (барабани)

На живо от "Фенс" в понеделник от 21.30 часа по програма "Христо Ботев".

Обърнахте ли внимание, че концертът им съвпада с онази истерична дата, на която Светът очаква среща с онези извънземни, които се крият зад Кометата?

Добре, и „Тролите” имат такава песен (дала заглавие на цял албум) - за едни извънземни, които са ни посадили преди хиляди години на Земята, и когато се завръщата, за да видят как са се развили нещата, попадат... на рок концерт.

Drummers In The Sky With Diamonds. И наздраве!

понеделник, 12 септември, от 21.30 часа
По публикацията работи: Цветан Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени