Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гала: Мога да направя една и съща грешка многократно в живота си, без да се поуча от нея, въпреки това вървя смело напред

Снимка: Кирчо Стоичков
Детството е най-безгрижната част от живота ни. До този извод стигам, говорейки си с всеки мой гост в предаването „Повтори фантазията”.Това се случи и с поредната ми гостенка – телевизионната водеща Гала. Тя е израснала в град Плевен, но свързва безгрижността на детството си с две близки плевенски села, едното от страна на родата на майка й, другото на баща й. Казва, че детството й било почти Том Соейеровско, защото през лятото се случвали безброй небивалици на реката, майка й има три сестри (като в приказките), те от своя страна имат по две деца, така че са били голяма банда в белите и приключенията. Гала не говори в минало време за баща си, защото макар и че физически го губи преди 5 години, тя го чувства жив в сърцето и ума си. Казва, че прилича на него като чувствителност и темперамент, а обръщението помежду им било „пиленце”. Помни разходките им край реката, хванати за ръце, как татко й вървял срещу вятъра, а косите му се веели. Години наред Гала не обичала да върви срещу вятъра, водена от чиста женска суета да не си развали прическата, но сега започва да прави това съвсем съзнателно – върви срещу вятъра. Като че ли нещо в нея се преражда за нови усещания... Обича много майка си като всяка добра дъщеря, обича нейния висок дух, магнетизъм (в магазина продавачките винаги ме питат за мама и й изпращат поздрави), харесва да я обгрижва във всеки момент.
„Знам, че когато се върна вкъщи ще имам топла храна, добра дума за поздрав, спокойствие и майчина топлина дори и понякога да е прекалена, когато съм болна!”
Водещата от „На кафе” не е била буйно дете, обичала да гледа какво правят бабите й и да им помага в градината, но само докато й е интересно. Нищо не е карана да прави насила в детството си. Определя се за позитивен човек, православна християнка, но не фанатизирана, която може да направи една и съща грешка многократно, без да се колебае. Въпрос на темперамент.
По публикацията работи: Милена Димова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна