Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аларма Пънк Джаз & Indioteque представят Sister Gracie (UK) в Coda

Sister Gracie: Лиъм Уайброу (барабани) и Макс Уолкър (китара/вокали).
Снимка: Михал Фогке Хущати
Младото и обещаващо британско инди-рок дуо Sister Gracie ще участва в месечната серия „Звуково изобразяване на града” в Bar Coda на „Лавеле” 19 на 15 март по покана на „Аларма Пънк Джаз” и проектa Indioteque. Изявата им е част от обширно европейското турне.

„Европа е изключително гостоприемна към музиката ни”, казва барабанистът Лиъм Уайброу. „Оставаме с впечатлението, че тук страшно много се цени това, което правим. В момента британската сцена е много хаотична, компаниите нямат особен интерес към китарните групи и поради ние съсредоточаваме изявите си все повече и повече в други страни. Тази пролет решихме да отидем дори по-надълбоко в Европа и гостуваме в страни като България, Румъния, Хърватия, Сърбия.”

Концертът ще започне малко след 19.30 часа и бъде предаван пряко във „Фалшименто” по Радио София, а няколко дни по-късно ще бъде излъчен и в „Аларма” по програма „Христо Ботев”. Двата мини албума на лондонската групата може да се чуят безплатно тук.

А ето какво казват и специализираните издания за Sister Gracie:

„Това е група, която е трудно да се опише. Звукът на Sister Gracie е много по-внушителен и мрачен на живо, без да губи от танцувалния си чар. Китарната им магия остава на заден план единствено, когато театралността на вокалиста започва да привлича цялото внимание.” (The Fly)

„Защо обичаме тази група? Те не звучат като никоя друга. Просто чуйте Fibre Eyes и ще си я тананикате, докато се прибирате към вкъщи с метрото.” (The Ladies Toilet в рубриката „Група на седмицата”)
По публикацията работи: Светослав Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна