Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Петев: Не искаме пари, искаме идеи

Нов, уникален проект в подкрепа на звездите на българския балет реализира Сара - Нора Кръстева, ръководител на националната балетна трупа.
Идеята й да събере на една сцена най-известните български балетмайстори-солисти в трупите на световни театри, получи подкрепата на Цветан Иванов, управител на Фестивалната програма „Приятели на България”.
Събитието ще се състои на 29 март, зала 1 на НДК.
Специално за „Звездите на българския балет” ще долетят: Вяра Начева – солист в Щаатсопер, Берлин, Петя Илиева – солист на Финландския национален балет, Момчил Младенов – солист на „Сюзан Фарел балет”, Сергей Сергиев – хореограф в Indiana Ballet Conservatory. Ще участват и солистите на Софийската опера и балет.
По този повод в студиото на „Часът на думите” гостува примабалерината Веса Томова от състава на Националната балетна трупа, изпълнителка на главните роли в спектаклите „Ромео и Жулиета”, „Жизел”, ”Лешникотрошачката”, „Спящата красавица”, „Пепеляшка”, „Лебедово езеро”.
Гост на предаването бе и Анна Донева, директор на Националното училище по танцово изкуство и преподавател по съвременни танцови техники. Заедно с нея в студиото дойде Ваня Балчева от Фестивалната програма „Приятели на България”.
Председателят на Съюза на българските писатели Николай Петев, който наскоро се завърна от лечение в САЩ, достойно партнираше на дамите с присъствието си, с високия си дух и чувството си за хумор.
По публикацията работи: Димитрина Кюркчиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна