Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С какво се лекува „Благосклонната чума”

Епидемия от липсващи истини… Може да ви звучи познато. Това е болестта, която погубва възрастните в един град с много изоставени апартаменти и много еманципирани деца, в едно общество, което почти не е нашето. Единственото лекарство е да си задаваш въпроси. Отговорите „те вкарват в приключение”…, но когато си още дете и имаш приятели, дори те да пеят в хора - няма нищо фатално.

За такива неща е дебютният роман на Росица Казакова. И за толкова други, които можеш да откриеш на страниците само, ако все пак ги имаш някъде премълчани в себе си. Книгата „Благосклонната чума” намира детето в пораслия човек и  забелязва мъдростта на невъзрастните. Защото понякога мъдрост е дързостта да вървиш към истината - единственото лекарство срещу благосклонната чума.

Росица Казакова е родена през 1984 г. в София и е дъщеря на художника Димитър Казаков - Нерон. От най-ранна възраст се обучава да бъде професионален музикант като свири на пиано. През 2008 г. получава магистърска степен по специалност Хорово дирижиране от НМА „Проф. Панчо Владигеров” и скоро след това започва работа в БНР, програма „Христо Ботев”, където подготвя и представя в ефир музикални програми. Преди това е работила като аниматор в туризма, плажен спасител и певец в църковен хор.

По публикацията работи: Дарина Маринова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна