Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Часът на думите: художникът Стефан Чурчулиев и поетът Велин Георгиев

Велин Георгиев и Стефан Чурчулиев
Снимка: Архив
Изложба на Стефан Чурчулиев ще бъде подредена в Art Hall на Телефонната палата в столицата oт 4 до 14 октомври – стана ясно в предаването „Часът на думите”. Тя е резултат от едногодишен проект, който поставя въпроса за сблъска и зависимостта между писмения текст и живописта.
Освен Чурчулиев, в проекта участват съмишленици, известни с подчертаната си чувствителност към културата като: Анатоли Кънев, Андерш Калиф, Десислава Минчева, Димитър Коцев-Шошо, Евгения Христова, Ива Дойчинова, Ивайло Найденов, Иван Матанов, Любомир Левчев, Росен Милев, Светлин Русев, Светлин Стоев, Слави Георгиев, Теодосий Спасов и Яна Борисова. Всеки от тях е посетил ателието на художника и е имал възможност да разгледа неговите творби, и тази среща е провокирала създаването на текст. Идеята е вдъхновена от размислите на автора за „изчезването” на картината от сцената на съвременното изкуство.
Поетът Велин Георгиев пък сподели как всяка творческа среща в литературния салон „Старинния файтон” се превръща в представление.
По публикацията работи: Димитирина Кюркчиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна