Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театрите, сцените и кръстопътищата на реформите

Снимка: Архив

Това издание на „Какво се случва” бе посветено на театъра – но не на онази, празничната страна, която е видима на сцената, а на другата - зад кулисите. Тя е не по-малко трудна, не е така бляскава, но тъкмо от нея зависи какво ще се случва на сцената. През последните години в нашия театър се извършва реформа, за която оценките са противоречиви – някои смятат, че е успешна, други обръщат внимание най-вече на трудностите... Аз реших да ви срещна с хора, които предпочитат да не хленчат, че е трудно, а просто да работят и да се справят с проблемите:

Кръстьо Кръстев е директор на Пловдивския драматичен театър „Николай Масалитинов” и тази година получи специалното отличие на Министерството на културата за най-добър мениджмънт в областта на театъра.

Вельо Горанов е новият художествен ръководител на Сцена „Сълза и смях”. От него чухме каква ще бъде съдбата на тази сцена, след като Народният театър „Иван Вазов” не поднови договора си с читалище „Славянска беседа” за стопанисването й. Чухме коментар по темата и от Валентин Танев, председател на Гилдията на актьорите в Съюза на артистите в България.

А в края на предаването - нещо, което се случи изненадващо на една от софийските сцени, и на което станах неочаквано свидетел и аз самата.

По публикацията работи: Рада Стойкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна