Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмица на италианския език в София

Снимка: Архив

Италианският културен институт в София, съвместно с Посолството на Италия, започна поредица от инициативи за отбелязването на XII седмица на италианския език по света (15-21 октомври). Водещи културни теми на годината са „Италия на териториите” и „Италия на бъдещето”.

Входът е свободен.

Вчера в Университета по архитектура, строителство и геодезия се проведе научна конференция на проф. Виторе Колина от Университета във Флоренция под наслов „Град и бъдеще в Италия и по света. Променящите се градове пред проблема за устойчивостта на околната среда.” А Нов български университет представи открита лекция на лектора от Министерство на външните работи на Италия проф. Марта Дала Бона на тема: „Италия на диалектите, представена в киното. От север на юг, от запад на изток - пътуване с актьорите, направили известни по света идиомите и характерa на италианците.”

Довечера столичната галерия „Райко Алексиев” открива колективна изложба на живопис, скулптура и дизайн „Съвременното изкуство на териториите на Италия: поглед към бъдещето”.

По публикацията работи: Димитрина Кюркчиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна