Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алкохолът и дрогата – причина за тежките криминални престъпления

Психиатърът Александър Канчелов в разговор с журналиста Анелия Торошанова.
Снимка: личен архив
В предаването „Законът и Темида” на 3 март с д-р Александър Канчелов – експерт по зависимости, ще дискутираме темата за алкохолната и наркотична зависимости, които често са причина за извършването на тежки криминални престъпления.
Грижи ли се българинът за психичното си здраве днес и какво се случва в обществото ни? „91 процента от българите пият всеки ден” – казва д-р Канчелов, а според изследване на Европейския училищен изследователски проект за алкохол и други наркотици, България е на първо място в Европа по употреба на амфетамини сред младите хора.
Зоя Тепавичарова от град Варна ни писа, че от години семейството й живее с проблемите на 25-годишния й син Павел, който е с тежка алкохолна и опиятна зависимости, извършил е няколко криминални престъпления и е изтърпял 3-годишна присъда за грабеж. Сега, когато е на свобода, краде и залага вещи от дома им. Зоя Тепавичарова се обърна за съвет към екипа на „Законът и Темида”. Потърсихме професионалния коментар по темата на психиатъра Александър Канчелов.

© Снимка: личен архив

Д-р Канчелов показва многото европейски и международни награди на Клиниката по зависимости.

Д-р Канчелов е председател на Българската асоциация за лечение на зависимости, ръководител на клиника за лечение на зависимости към психоактивни вещества, която е носител на наградите на Европейската и Американската асоциации за лечение на опиятна зависимост.
По публикацията работи: Анелия Торошанова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна