Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Стоев: Търсим още един класен футболист

"Лудогорец" (Разград) ще привлече футболист от едно от водещите първенства в Европа, потвърди треньорът на шампионите Стойчо Стоев.

Трансферът трябва да се осъществи до края на седмицата.

"Лудогорец" ще търси сериозни противници за контролни срещи през зимата, защото съперникът в турнира Лига Европа - "Лацио", ще бъде подготвен по-добре в края на февруари, когато са мачовете между двата отбора.

Следим футболисти, които можеха да вдигнат класата на отбора. Поради определени причини нещата не се получиха, защото финансовите претенции на другите отбори се увеличиха значително. До края на седмицата ще финализираме трансфера на едно талантливо, младо момче от силно европейско първенство. Става въпрос за футболист със сериозни качества, който се надяваме да се развие при нас, и да стане основен играч, коментира Стойчо Стоев.

Той добави, че играчите на "Лудогорец" се намират в добра форма след празниците.

С привличането на Александър Александров в състава вече има петима централни защитници и при добра оферта един от тях ще бъде продаден. По всяка вероятност става дума за Козмин Моци или Александър Барт.

Подготовката на "зелените" ще премине на три лагера - в България, в Турция и в Испания. Утре "Лудогорец" заминава за Сандански, където ще играе контрола с "Пирин" Благоевград.

В Турция на 22-ри януари "орлите" ще играят с Рубин Казан, а на 25-и януари съперник ще бъде румънският ЧФР Клуж. На 28-и януари в третата си контрола разградчани ще срещнат молдовския "Шериф" Тираспол.

Ден след това завършва лагерът в Турция, а тогава е и последната проверка на тима срещу полския "Гурник Забже".

Третият лагер на отбора е в Испания през февруари, за където са предвидени четири приятелски срещи с класни европейски отбори. Контролите ще се играят на 4-ти, 6-и, 8-и и 12-и февруари.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна