Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юношеските ни национали се класираха за елитния кръг за Евро 2014

Юношеските ни футболни национали се класираха за елитния кръг на Евро 2014 след 1:1 срещу Албания в Ловеч
Снимка: bfunion.bg

 

Юношеският ни национален отбор до 19 години се класира за елитния квалификационен кръг за Евро 2014 след домакинско равенство 1:1 срещу Албания в Ловеч. Младите "лъвове" бяха съвсем близо до това да финишират и първи в своята група, но Гърция изравни на Словакия за 3:3 в последните секунди и ни изпревари с по-добра голова разлика. И двата състава събраха по пет точки в крайното подреждане.

За момчетата, родени през 1995 и 1996 година, това е второ класиране за елитен кръг с треньор Александър Димитров. Те стигнаха до този етап и във възрастта до 17 години. Иначе във втора поредна квалификация националният тим до 19 г. прескача първия квалификационен кръг, след като преди 12 месеца и родените през 1994 г., сред които имаше и попълнения от набор’95, отидоха в следващата фаза.

В двубоя на "Градския стадион" в Ловеч първият удар бе дело на Петър Витанов, който завърши комбинация между Радослав Цонев и Станислав Дрянов, но Тома Стракоша се намеси. В 14-та минута Георги Минчев стреля в аут, след като бе изведен на удобна позиция от Витанов. В 24-та минута израелският арбитър Ейтан Шмулевиц подмина ситуация за дузпа в наша полза. Антонио Вутов отправи удар извън наказателното поле, а Ходжалари разпери ръцете си и спря отиващата към вратата топка.

Малко след началото на второто полувреме Христофор Хубчев изби от голлинията след разбъркване в нашето наказателно поле. В 61-та минута Петър Витанов отне топката в центъра на терена, напредна и пусна успоредно на Георги Mинчев. Нападателят направи няколко крачки и точно преди да нанесе удар, сви топката към останалия на чиста позиция Реян Даскалов. Халфът на "Литекс" не сбърка на празна врата, за да вкара втория си гол в тези квалификации. В 68-та минута Владислав Мисяк намери Минчев в наказателното поле, но защитник изби в корнер. 16 минути преди края албанците изравниха - Ардит Пренди се възползва от грешка в нашата отбрана и сам срещу Александър Любенов не сбърка.

Ситуацията за нашия тим стана още по-тежка, когато в 83-та минута съдията Шмулевиц показа втори жълт картон на Мики Орачев за нарушение срещу Гавазай.

Жребият за елитния кръг ще се тегли на 28-ми ноември. Със сигурност първия мач от следващите квалификации ще пропуснат заради наказания Мики Орачев и Антонио Вутов, който получи втория си жълт картон в пресявките.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна