Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Боев: Исках да попитам ректора дали допуска, че в сградата на университета се подготвял държавен преврат

Снимка: БГНЕС

Борис Боев от сдружението "Призив", докторант в Историческия факултет на СУ, обясни в предаването "12+3", че ректорът на Университета не е дал удовлетворителни отговори:

Не беше даден ясен отговор нито кои са затворили Университета, нито кой им е дал ключове. А на мен не ми беше позволено да задам въпроса какво е правил там г-н Пардю, бившият американски посланик, кой го е поканил и какво е разговаряно с него. А това е въпросът на въпросите. Вижте каква е логиката на събитията. На 11-и ноември г-н Пардю идва, при тотално затворен университет, той идва на посещение там. На следващия ден в центъра на София се случват размирици с участието на "Ранобудните студенти". На следващия ден един от "Ранобудните студенти" - Ивайло Динев, излиза и прави изявление, че това правителство трябва да падне под международен натиск. И въпросът, който исках да задам на ректора, е дали допуска, че на територията на Университета не се е подготвял държавен преврат?  

Когато човек се бори за една кауза, той трябва да го докаже с личен пример. А през тези седмици ние видяхме заплахи и подигравки, допълни Боев и разказа как са късани техни плакати.

Чуйте разговора в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна