Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кунева: Държавата се отнася с бежанците така, както се отнася и към своите граждани

Снимка: БГНЕС

Всичко, което може и трябва да се направи, за да се върне нормалността в нашия живот, през политиката, трябва да го направим, каза в предаването "Нещо повече" Меглена Кунева.

Стилът, агресията, националпопулизмът се предполага, че оставят хората с друг тип политическо поведение буквално онемели. Но нямаме право. Сигурна съм, че начина, по който ние можем да протестираме, е през политически решения, през реформи в съдебната система, няма друг начин да се оправи демократична държава.

Държавата не се справя. Няма държава, която да отговори на каквито и да било рискове, които могат да нахлуят отвът и рискове, които са част от вътрешния живот на държавата. България не се сблъсква за първи път с бежанците. Няма да забравя репортаж, в който жената в него се страхуваше за това, че ще трябва да плащаме и техните данъци. Т.е. държавата липсва и за самите нас, а какво остава и за други хора. В известен смисъл българската държава се отнася и към чужденците така, както се отнася и към своите граждани. Тя трябва да каже честно, че не е въпрос само на пари. Ние имаме пари и от европейския бюджет, така че страната ни да стане прекрасна. Ние и тези пари не можем да усвоим.

Чуйте разговора в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна