Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" разгроми "Литекс" с 4:1

Снимка: БГНЕС

"Левски" победи "Литекс" с 4:1 на стадион "Георги Аспарухов" в мач от 18-ия кръг на "А" група.

С успеха столичани събраха 31 точки и се изкачиха на трето място във временното класиране с равен актив с "Локомотив" (Пловдив), който по-късно днес гостува на шампиона "Лудогорец".

Тимът от Разград е лидер с 40 точки, а "Литекс" остана втори с 37 точки.

"Сините" започнаха много активно и бързо взеха добър аванс. Във втората минута Кевин Брю центрира отляво към задната греда и топката попадна в краката на непокрития Ларсен Туре, който обаче не успя да преодолее Евгени Александров. В последствие Туре овладя отскочилата вдясно топка и беше повален от вратаря на гостите на границата на наказателното поле. От нарушението Владимир Гаджев центрира, Туре засече отблизо, но Александров изби право към Даниел Димов, който от 3-4 метра откри резултата.

В 11-ата минута "Левски" удвои аванса си след ново статично положение. Гари Родригес изпълни късо корнер отдясно към Гаджев, който центрира към далечната греда и от ъгъла на малкото наказателно поле непокритият Орлин Старокин от въздуха за втори път прати топката в мрежата.

"Литекс" отвърна пет минути по-късно и можеше да намали.

"Левски" направи резултата класически малко след почивката. В 51-вата минута Кевин Брю вкара първия си гол със "синия" екип, след като негов удар от 25 метра се отклони леко от крака на Николай Бодуров и влетя в долния ляв ъгъл на вратата на Александров.

В 61-вата минута ловчалии заслужено стигнаха до попадение. Резервата Мирослав Манолов изведе в чиста позиция Джордан, който навлезе в наказателното поле и хладнокръвно пусна топката край Пламен Илиев за 1:3. При гола вратарят на "Левски" се сблъска с нападателя на гостите и трябваше да напусне принудително терена, заменен от Горан Блажевич.

В 72-рата минута Родригес стреля опасно от около 30 метра от фаул под гредата, но Александров изби. От последвалия корнер отдясно отново холандецът центрира ниско към близката греда и Старокин отклони в далечния ъгъл за 4:1.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени