Eмисия новини
от 12.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Сдружение "Азбукари" с идея за нова площадка за деца с увреждания във Велико Търново

Във Велико Търново тази вечер на благотворителен концерт ще бъдат събирани дарения за изграждане на обществена площадка за деца с увреждания. В града има над 500 деца със специфични потребности, а проектът предвижда адаптираната за техните нужди площадка за игра да бъде изградена на 800 квадратни метра площ в централния парк и да струва над 200 хиляди лева.

Средствата се набират в обявената от Сдружение "Азбукари" и община Велико Търново Национална кампания "Вярвам в теб". В концерта, наречен "Велико Търново може", за благородната кауза ще пеят известни изпълнители. Началото му е в 19 часа в Двореца на културата и спорта "Васил Левски".

В интервю за предаването "Хоризонт до обед" председателят на Сдружение "Азбукари" Цвета Кирилова каза, че Националната кауза "Вярвам в теб" има сериозна и силна мисия:

Ролята на тази национална кампания е да убеди обществото да предприеме сериозни стъпки по пътя на социалната адаптация и интеграция на децата с увреждания и със специфични потребности. Идеята е да създадем детска площадка във Велико Търново, която да бъде адаптирана и за деца с увреждания, като по този начин дадем възможност на всички деца да имат равен шанс и достъп до игра и образование едновременно. Идеята на самата площадка, визията и техническият проект съдържат точно тази цел.

Сдружение "Азбукари" изгради първата такава площадка в Южния парк в София.

Цялото интервю с Цвета Кирилова можете да чуете в звуковия файл.

 

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от

Най-четени