Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Миланов игра 90 минути срещу "Байерн" Мюнхен

 

Георги Миланов започна в титулярния състав на ЦСКА Москва при загубата с 1:3 у дома от "Байерн" Мюнхен в мач от груповата фаза на Шампионската лига, който се игра при изключително студено време в руската столица. Българският национал остана на терена до 90-та минута, когато беше заменен от бразилеца Витиньо. В тази среща германският гранд постигна рекордната 10-а поредна победа в турнира.

Още в 17-ата минута Ариен Робен се възползва от грешка на Зоран Тошич и след асистенция на Томас Мюлер откри резултата в полза на европейския шампион.
В самото начало на втората част домакините опитаха да изравнят, но пропуски направи Кейсуке Хонда. В 56-та минута Марио Гьотце се възползва от нова неточност в отбраната на московчани и хладнокръвно покачи аванса на баварците на две попадения. В 62-рата минута домакините получиха правото да изпълнят
дузпа заради игра с ръка на Данте и Хонда беше точен от бялата точка, разписвайки се във вратата, пазена от Мануел Нойер. Само три минути по-късно удар на Ариен Робен срещна гредата на вратата на "армейците". Секунди след това Георги Шченников фаулира в наказателното поле холандския национал и Томас Мюлер не сбърка от отсъдения 11-метров наказателен удар, фиксирайки крайното 3:1. В 79-ата минута Георги Миланов отлично изведе на голова позиция Зоран Тошич, но ударът на сърбина срещна напречната греда на вратата.

ЦСКА има едва три точки от пет изиграни срещи и се намира на третото място в група "D". "Байерн" е с пет поредни победи през този сезон и има пълен актив от 15 точки на първо място, докато "Манчестър Сити" е на втора позиция с девет точки. Германците и англичаните си осигуриха класиране за фазата на директните
елиминации. Руснаците пък най-вероятно ще играят в турнира Лига Европа през пролетта на 2014-а година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна