Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въоръжен грабеж в офис на фармацевтична фирма в София

Въоръжен грабеж бе извършен тази вечер в аптечна фирма. По информация на "Хоризонт", нападателите са били петима маскирани, като само един от тях е носел автомат.

Около 17.30 ч. мъжете влезли в офиса на фармацевтична фирма, който се намира на бул. "Симеоновско шосе" при пресичането му с Околовръстния път. След това маскираните наредили на служителите в офиса да легнат на земята. От свои източници в полицията "Хоризонт" научи, че нападателите са обрали само оборотните пари в офиса, нито една от касите не е била разбита. Петимата напъхали парите в два големи черни чувала и избягали с черен джип.

Тъй като според първия получен сигнал нападателите все още са били във фармацевтичната фирма, към мястото са изпратени и тежко въоръжени полицаи, при пристигането им обаче се оказало, че крадците вече ги няма.

В момента мястото е отцепено, има и тежко въоръжени части на СДВР, други полицаи проверяват камерите на околните сгради в района, като се надяват да разберат в каква посока е потеглил черният джип, с който са избягали.

Днешният въоръжен грабеж съвпада по почерк с последния подобен, станал в София преди повече от два месеца. Тогава няколко души обраха офис на спедиторска фирма в столичния квартал "Горубляне" и избягаха с над 360 хиляди лева.

По публикацията работи: Н. Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна