Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Главчев: Ако се намалят субсидиите на партиите, няма ли да се отиде във финансиране от сивия сектор

Решението на управляващите да намалят субсидията на партиите с 10 процента, в предаването "Неделя 150" депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев коментира рисковете, които поражда това решение:

Дали, ако се намалят субсидиите, няма да се отиде във финансиране от сивия сектор, в зависимости на политическите партии? Ние имаме категорична позиция, че трябва да има прозрачност финансирането на политическите партии. И единствената партия, която е забранила дарение по време на кампании, сме ние. 2011 година ние бяхме тези, които реално спряха увеличаването на субсидията, тъй като я обвързахме с минималната работна заплата и тя тогава остана на 12 лева. Ако не бяхме направили това действие по време на нашето управление, сега от първи януари щеше да бъде 17 лева партийната субсидия, каза Димитър Главчев.

Другото решение на управляващите, да обложат с 20 процента производителите на зелена енергия, депутатът от ГЕРБ коментира така:

Първо трябва да спрем кранчетата на тези, които източват тази система. Да спрем кражбите в енергетиката и да се спре достъпът на т. нар. енергийна мафия. След това спокойно би трябвало да се балансира системата, заключи Главчев.

Цялото интервю с Димитър Главчев чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна