Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

В Киев започна втора вълна от Евромайдана - "европейски площад на протеста", пише руският в. Известия по повод антиправителствените митинги в украинската столица, чийто център е Площадът на независимостта.

"Украйна излезе извън контрол", обобщава ситуацията в заглавие Независимая газета.

Янукович "подцени потенциала на протеста - първо, доста цинично и подло се отказа от сътрудничеството с Русия. После, също цинично и подло, се отказа от сътрудничество с Евросъюза. Опитва се да си спазари някакви условия ту при нас, ту при тях", коментира руски политолог пред Вечерняя Москва.

Президентът Янукович отбеляза световен рекорд по бърза делегитимизация в очите на народа, смята украински политолог, цитиран от Независимая газета. Според експерта "едва допреди две седмици Янукович можеше да се продаде на Москва при изгодни лично за себе си условия. А сега ще трябва да доплати на Путин за разрешение да му целуне обущата".

Поне 300 000 души излязоха вчера по улиците с искане за оставка на президента Виктор Янукович, пише британският в. Гардиън. Водачи на опозицията призоваха за общонационална стачка в опит да засилят "мирната революция", отбелязва в. Индипендънт.

Засилващите се протести вече пряко заплашват властта на Янукович, смята в. Ню Йорк таймс.

По публикацията работи: БТА
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна